Millaisia ulkoisia turvallisuusuhkia näet?

Millaisia ulkoisia turvallisuusuhkia näet?

Minulle työssäni näkyy päivittäin erilaiset rikollisuuden muodot. Nuorten ja jopa lasten väkivaltaisuus ja kouluissa tapahtuvat pahoinpitelyt ovat nousseet vakavaksi ongelmaksi. Viimeaikainen jengirikollisuus tai katujengit ovat niinikään huolestuttava ilmiö. Se millä nimellä ongelmaa kutsutaan ei ole merkityksellistä. Vain sillä on merkitystä, että ongelmaan puututaan nopeasti ja riittävän ponnekkaasti. Tähän tarvitaan kuitenkin ensisijaisesti yhteistyötä. Mukaan pitää saada niin kodit, koulu kuin viranomaisetkin. Jokainen toivottavasti ymmärtää, ettei ongelmaa ratkaista pelkästään poliisin voimin.

Turvallisuuden muutokset nykyisessä yhteiskunnassamme ei kuitenkaan ole pelkästään rikollisesta toiminnasta johtuvia. Kuka olisi vielä vuoden 2019 vaalien alla osannut ennustaa, että tulevan hallituksen merkittävimmät turvallisuushaasteet liittyvät koko maailmaa koitelleeseen koronapandemiaan.

Kansainvälinen tilanne huono ja huolestuttaa aiempaa enemmän.  Suurvaltojen, erityisesti Venäjän harjoittama voimapolitiikka, hyökkäyssota, ei lupaa kovin hyvää. Samaan aikaan on seurattava aktiivisesti myös ääriryhmien, terrorismin ja laittoman maahanmuuton ilmiöitä. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka vaatiikin jatkuvaa huomiota.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.