Kaupunginvaltuustossa 3.2.2021; Satamatoiminnot ja kaava-asioita

Kaupunginvaltuustossa 3.2.2021; Satamatoiminnot ja kaava-asioita

Asialistalla yhtenä tärkeimmistä on esitys satamatoimintojen uudelleenjärjestelyistä ja satama-alueiden maankäytöstä Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa.

Satamatoimintojen kehittämisestä tehdään toivottavasti kauaskatseinen päätös, jotta mm. alueen liikennejärjestelyistä saadaan selvyys. Tilanne on kestämätön Jätkäsaaren asukkaiden, Helsingin Sataman ja sen palveluita käyttävien yritysten kannalta.

Tukholman laivaliikenteen keskittäminen Katajanokalle ja Tallinnan laivaliikenteen keskittäminen Länsisatamaan olisi järkevä ratkaisu, joka mahdollistaisi myös Kauppatorin ja Eteläsataman alueen monipuolisemman käytön.

Listalla on viimeisenä asiana Meri-Rastilan länsiosan asemakaava ja asemakaavan muutoksen hyväksyminen. Kuten arvata saattaa asia on saanut aikaan paljon keskustelua jo kaavan eri valmisteluvaiheessa. Keskustelu tullee olemaan kiivasta myös valtuustossa.

Tässä lyhyt ote asiaesittelystä:

Asemakaava ja asemakaavan muutos (kaavaratkaisu) koskee Rastilan metroaseman ympäristöä, Meri-Rastilan liikekeskusta ja 1990-luvun alussa rakennetun kerrostaloalueen länsiosaa sekä asuinalueen sisäi- siä puisto- ja katualueita. Kaavahanke on osa Meri-Rastilan kaupun- kiuudistusta, jossa uutta rakentamista, puistojen ja katualueiden sekä julkisten palvelujen ja palvelutilojen kehittämistä on suunniteltu laaja- alaisesti ja asukkaita monipuolisesti osallistaen.

Esityslista allaolevasta linkistä:

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.